Medewerkers 
Onze dierenartsen en assistenten 

Dierenartsen:

Dierenarts Hans de Jong

Als klein jongetje van 7 jaar wist hij het al, hij wilde dierenarts worden. Gelukkig kon die droom ook werkelijkheid worden en in 1985 studeerde Hans de Jong af aan de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht. Na enige jaren in verschillende delen van het land te hebben waargenomen voor dierenartsen, die ziek of op vakantie waren, deed zich de gelegenheid voor om in Heiloo aan de bak te gaan. DAP Heiloo, een wervelend bedrijf waar de hele dag door van alles en nog wat gebeurt. Operaties, gebitsbehandelingen, spreekuren, problemen van inwendige aard en ga zo maar door. Ook de administratie en het management vragen de nodige uurtjes inspanning, maar uiteindelijk blijft er het tevreden gevoel aan het eind van de dag: "de klus weer geklaard". Thuis in Akersloot waar zijn 5 kinderen zijn opgegroeid is het een drukte van belang maar uiteraard is er met een groot gezin ook heel veel gezelligheid te beleven.

Dierenarts Manon de Wit

Van jongs af aan wist ik het al, ik wilde dierenarts worden! In een snel tempo vloog ik door mijn opleidingen heen waardoor ik op mijn 24ste al was afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Wat ben ik blij dat Hans de Jong mij in augustus 2014 (na een tijdelijke waarneming) een vast contract aanbood. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, goede diergeneeskunde, gemotiveerde en vriendelijke diereigenaren en mijn collega's zijn net een kleine familie. Ik woon zelf in Haarlem met mijn vriend en 2 katten: Kiko (na vrijwilligersproject in Portugal mijn hart verloren en meegenomen) en Main Coone Milo. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op mijn motor, tourtjes maken door het land, maar ook circuit rijden is een nieuwe passie. Daarnaast doe ik aan fitness en hardlopen en maak ik graag mooie reizen om de wereld te ontdekken (sinds kort ook met de motor!). Mijn interesse binnen de diergeneeskunde ligt vooral bij de tandheelkunde, maar ik sta ook graag in de operatiekamer. Internistische spreekuurpatiënten opwerken en goede diergeneeskundige zorg bieden voor konijnen en knaagdieren vind ik ook erg leuk en belangrijk. Geen dier is hetzelfde, dat maak ons beroep ook zo leuk en uitdagend!

Dierenarts Olivier Boon

Ook ik vond als kind dieren al helemaal geweldig! Honden en katten, maar ook minder aaibare dieren buiten in de natuur. Opgegroeid ben ik met katten en een hond (fox terriër) en met hen heb ik dan ook extra affiniteit. Doch ook konijnen en knaagdieren vind ik wonderlijke, leuke dieren om mee om te gaan. Toen ik ingeloot werd voor diergeneeskunde, sprong ik dan ook een gat in de lucht! Ik mocht gaan doen wat ik het liefste wil: werken met dieren en mensen. Binnen de diergeneeskunde vind ik de interne geneeskunde het leukst. Om ziekte en gezondheid in een ander en breder perspectief te kunnen zien, ben ik enkele jaren terug een aanvullende opleiding gaan doen: veterinaire homeopathie. Daarin bevind ik me momenteel in de afrondende fase. Met name het holistische aspect van de homeopathie boeit me enorm.

Ik vind het fijn om bij De Jong Dierenartsen te werken. De goede, collegiale sfeer en de gedrevenheid om een hoge kwaliteit zorg te leveren vind ik erg prettig. Daarbij hebben we allemaal een groot hart voor dieren, wat natuurlijk essentieel is voor het werken in een omgeving als deze! Ik hoop u dan ook eens te mogen ontmoeten, samen met uw huisdier.

Dierenarts Menno Schokker

Beste dierenliefhebber

Wellicht bent u mij al eens tegen gekomen in de praktijk, maar als nog even voor stellen.

Ik ben Menno Schokker, sinds ongeveer een jaar werk ik op wisselende dagen maar meestal op dinsdag en woensdag in perioden in deze fijne dierenkliniek. Ik ben al geruime tijd dierenarts, ik heb 20 jaar mijn eigen praktijk gehad in Zoetermeer . In 2018 heb ik mijn praktijk verkocht, ik heb nog enige tijd gewerkt in deze praktijk in Zoetermeer maar ben in 2020 verhuist naar Egmond aan de Hoef.

Ik vind het in mijn werk als dierenarts belangrijk om een goede relatie op te bouwen met de cliënten en hun dieren, mijn werkstijl is daar ook op gericht. Het belang van het dier staat hierbij voorop waarbij ik de eigenaar als belangenbehartiger van het dier zie. Als dierenarts zal ik mijn professionele gezichtspunten met u bespreken en samen met u de beste behandeling van uw dier bepalen. Dus uw wensen in de behandeling van het dier zijn voor mij belangrijk, waarbij ik mu mijn mening zeker zal geven en de moderne mogelijkheden van onze praktijk zal belichten

Mijn ervaring is dat op deze wijze op de beste manier het belang van uw dier behartigd wordt.

Ik hoop u en uw dier spoedig in goede gezondheid in de praktijk te zien.

Menno Schokker, waarnemend artsAssistenten:

Wendy

Sinds 1990 werkzaam in de praktijk. Deel ik lief en leed met het team waar de samenwerking buitengewoon is. Samen gaan we met passie voor de zorg van dier en eigenaar. Dat is het wat mijn werk zo bijzonder maakt. Buiten mijn werk hou ik mij bezig met mijn gezin, mijn man Harry en onze zonen Job en Hidde. Ook help ik mee met het bloemenexportbedrijf van Harry.
Voor wandelingen met onze hond “Elwood” en voor sporten maak ik tijd, heerlijk door de bossen en duinen op de mountainbike of langs de weg op de racefiets. Ook van vakanties met de camper kan ik erg genieten.
“Genieten van gezin, zon en natuur is waardevol”

Anouk

Van kinds af aan kom ik al hier op de praktijk met mijn eigen dieren. Toen ik eenmaal in opleiding was voor paraveterinair dierenartsassistente mocht ik hier mijn stage komen doen. Nadat ik mijn opleiding had afgerond ben ik hier komen werken, dit was in de zomer van 2008. Op de praktijk kun je mij overal tegenkomen. Op donderdagavond heb ik de spreekkamer voor mij alleen zodat ik de puppy's en hun eigenaar kan begeleiden en de praktijk als een leuk uitje wordt gezien! Tijdens mijn opleiding ben ik ook les gaan geven bij de Kynologen Club West Friesland (KCWF). Als kynologisch instructeur de baasjes leren hoe ze met hun hond om kunnen gaan en de gehoorzaamheid aanleren en verbeteren, dat was leuk! In deze tijd is mijn interesse in het gedrag van honden nog meer aangewakkerd en wilde ik hier meer van weten! Daarvoor ben ik de opleiding kynologisch gedragstherapeut gaan volgen bij Dogvision. Naast mijn werk op de praktijk, heb ik mijn eigen bedrijf. Hierbij help ik mensen die het gedrag van hun hond willen veranderen. Hierbij kun je denken aan angst, agressie , overmatig blaffen, niet alleen thuis kunnen zijn etc.  Ook kan ik hulp bieden in één of meerdere privélessen aan huis wanneer er een pup in huis komt. Verder woon ik samen met mijn partner en 2 kinderen in Heiloo.

Elske

Sinds 2018 ben ik werkzaam op deze praktijk. Eerst als invalkracht, en dat beviel erg goed! Ik heb pas op latere leeftijd voor dit vak gekozen. Hiervoor maakte ik voor de thuiszorg schoon bij mensen. Omdat mijn toenmalige werkgever failliet ging werd het tijd om wat anders te gaan zoeken en zo ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen. Sinds 2020 ook als vaste medewerker. In mijn vrije tijd ga ik graag lange wandelingen maken met Nielson (mijn hond, niet de zanger ). Tijdens deze wandelingen ga ik ook graag geocachen, waarbij je m.b.v. een GPS (of app) op zoek gaat naar 'schatten' die door anderen verstopt zijn.

Kylie

Vers uit de schoolbanken kon ik begin van de zomer van 2021 aan de slag in deze praktijk. Een klasgenoot liep hier haar eind stage en zei dat dit een praktijk was die bij mij zou kunnen passen. Na een dagje meelopen kon ik haar geen ongelijk geven. Het viel mij op dat het een heel gezellig team en een drukke, maar ontzettend leuke praktijk is! Een praktijk waar ik mij graag bij wil aansluiten. Mijn interesse voor dit vak is ontstaan door de grote variatie aan huisdieren die wij over de jaren hebben gehad. Toen ik een jaar of 8 was, was een huis met 5 kinderen niet voldoende voor mij moeder. 2 katten, een hond, 3 ratten, een hamster, een slang en 2 baardagamen maakte toen de boel compleet. Voor ieder wat zei mijn moeder altijd. Met zoveel verschillende dieren moeten ze ook wel eens naar de dierenarts en bijna altijd ging ik mee. Van kinds af aan wilde ik dit heel graag doen en nu sta ik hier! Op het moment valt de variatie mee. Bij mijn vader thuis heb ik mijn hamster en bij mijn moeder wonen 4 katten en de hond Joey. Ik maak geregeld wandelingen met Joey en anders ben ik wel achter mijn bureau te vinden met de hamster op mijn schouder. Verder vind ik het fijn om creatief bezig te zijn of om te zitten met een goed boek.

Romy

Dieren zijn vanaf kleins af aan een belangrijk onderdeel in mijn leven. Door onze schotse collies heb ik vroeger geleerd om mijn eerst stappen te zetten en zodra ik het lopen goed onder de knie had kwam de jaarkaart van Artis ook al gauw. Bijna elke maand waren we daar te vinden. Ik kon mij daar de hele dag goed vermaken, helemaal onder de indruk van alle exotische dieren. Honden en katten vind ik heel leuk om mee te werken. Ieder weer anders en bijzonder op hun eigen manier. Maar als een arts zou vragen om een slang of een vogel vast te houden dan help ik ook graag! Thuis is het bij ons altijd een hele beestenboel geweest. Vissen, ratten, konijnen, katten en honden, we hebben ze allemaal gehad. Op dit moment is het met 2 katten en een hond aan de rustige kant. Als ik 's avonds heerlijk op de bank lig komen ze alle drie regelmatig bij me liggen. Vaak trekken mijn hond Dex en ik erop uit om lekker te wandelen of te skeeleren. Maar het allerliefst ga ik wandelen in het buitenland. Samen met mijn camera de natuur in werkt voor mij heel ontspannend. Ik heb de ambitie om verder te leren of mijn eigen bedrijf te starten. Ik zou graag iets met gedrag of dierenfysiotherapie willen doen. Maar voor nu ligt dat nog in de toekomst, op dit moment werk ik met erg veel plezier bij J. de Jong Dierenartsen. Ik mag veel zelfstandig doen maar bovenal hebben we een ontzettend leuk en gezellig team!

Praktijk Akersloot
Koningsweg 1
1921 AS Akersloot
T: 0251-315519
Praktijk Heiloo
Commandeurslaan 1
1851 XP Heiloo
T: 072-5331606