Een operatie. En nu? 
Binnenkort staat er een operatie bij uw huisdier voor de deur. Erg spannend allemaal en niet zomaar iets. 
Voordat uw huisdier word geopereerd zijn er een aantal zaken belangrijk. Een daarvan is dat uw huisdier nuchter is. Dit is heel belangrijk. Een dier met een volle maag heeft een dubbele hoeveelheid narcosemiddel nodig, wat weer extra risico met zich mee brengt.

Nuchter houden betekent dat uw hond/kat 8 uur voorafgaand aan de operatie niets meer mag eten. Water drinken mag wel, dit haalt u ‘s morgens weg. Ook is het verstandig om uw hond nog even goed uit te laten de ochtend van de operatie.
Let op! Konijnen en knaagdieren mogen NIET nuchter gehouden worden!

Bij binnenkomst moet uw hond gewogen worden (katten en andere kleine huisdieren worden door ons in de opname gewogen op een kleinere weegschaal). Het gewicht is weer belangrijk voor het toedienen van de narcosemiddelen en eventuele medicatie voor of na de operatie.

U kunt zich melden bij de assistente aan de balie. Als het goed is heeft u per mail een intake formulier ontvangen. Anders krijgt u deze wanneer u uw huisdier voor operatie brengt. Dit intake formulier is ter controle van uw eigen gegevens, het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat we een juist telefoonnummer hebben, waar u de dag van de operatie op te bereiken bent.
Verder vragen wij u naar de gezondheid en eventuele gezondheidsproblemen van uw huisdier en of u een bloedonderzoek wilt laten uitvoeren. Middels dit bloedonderzoek kunnen wij controleren of uw huisdier het narcosemiddel dat hij/zij krijgt goed kan verwerken. We testen of de organen goed functioneren (o.a. lever en nieren), en of er geen verborgen problemen zijn die extra risico geven tijdens de narcose.
Eventueel kunnen we aan de hand van het bloedonderzoek de behandeling/operatie op een andere dag plannen, wanneer uw huisdier zich weer beter voelt of als er eerst een behandeling moet worden ingezet. Of we kunnen de narcose voor uw huisdier aanpassen en deze zo veilig mogelijk maken.

Na het invullen en doornemen van het intakeformulier nemen wij uw huisdier over en nemen wij na de operatie/behandeling contact met u op. We spreken dan ook een tijd voor ophalen af.

Indien u graag blijft wachten tot uw huisdier slaapt, geeft u dit dan tijdig aan bij het maken van de afspraak, we kunnen hier dan rekening mee houden. Het kan wel zijn dat dan de operatie wat langer moet worden uitgesteld.
Praktijk Akersloot
Koningsweg 1
1921 AS Akersloot
T: 0251-315519
Praktijk Heiloo
Commandeurslaan 1
1851 XP Heiloo
T: 072-5331606