Wie zijn wij? 
Onze dierenartsen en assistenten 

Dierenartsen:

Dierenarts Hans de Jong

Als klein jongetje van 7 jaar wist hij het al, hij wilde dierenarts worden. Gelukkig kon die droom ook werkelijkheid worden en in 1985 studeerde Hans de Jong af aan de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht. Na enige jaren in verschillende delen van het land te hebben waargenomen voor dierenartsen, die ziek of op vakantie waren, deed zich de gelegenheid voor om in Heiloo aan de bak te gaan. DAP Heiloo, een wervelend bedrijf waar de hele dag door van alles en nog wat gebeurt. Operaties, gebitsbehandelingen, spreekuren, problemen van inwendige aard en ga zo maar door. Ook de administratie en het management vragen de nodige uurtjes inspanning, maar uiteindelijk blijft er het tevreden gevoel aan het eind van de dag: "de klus weer geklaard". Thuis in Akersloot waar zijn 5 kinderen zijn opgegroeid is het een drukte van belang maar uiteraard is er met een groot gezin ook heel veel gezelligheid te beleven.

Dierenarts Manon de Wit

Van jongs af aan wist ik het al, ik wilde dierenarts worden! In een snel tempo vloog ik door mijn opleidingen heen waardoor ik op mijn 24ste al was afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Sinds augustus 2014 ben ik met veel plezier begonnen als dierenarts bij J. de Jong Dierenartsen, hiervoor heb ik op diverse praktijken in/rondom Haarlem waarnemingen gedaan. Ik heb net een huis gekocht in mijn geboorteplaats Haarlem samen met mijn vriend en mijn langharige kat Kiko die ik na een vrijwilligersproject in een Portugees asiel heb meegenomen. Mijn vrije tijd breng ik voornamelijk door met mijn familie en vrienden, daarnaast fitness en hardloop ik graag en in de vakanties ga ik graag op reis om andere landen en culturen te ontdekken. Mijn interesses binnen de diergeneeskunde zijn op dit moment nog erg breed, zowel de eerstelijns operaties als de spreekuren vind ik erg interessant. Geen dier is hetzelfde, dat maakt ons beroep ook zo leuk en uitdagend!

Dierenarts Olivier Boon

Ook ik vond als kind dieren al helemaal geweldig! Honden en katten, maar ook minder aaibare dieren buiten in de natuur. Opgegroeid ben ik met katten en een hond (fox terriër) en met hen heb ik dan ook extra affiniteit. Doch ook konijnen en knaagdieren vind ik wonderlijke, leuke dieren om mee om te gaan.
Toen ik ingeloot werd voor diergeneeskunde, sprong ik dan ook een gat in de lucht! Ik mocht gaan doen wat ik het liefste wil: werken met dieren en mensen. Binnen de diergeneeskunde vind ik de interne geneeskunde het leukst. Goed doorvragen wat er aan de hand is (anamnese),een gedegen lichamelijk onderzoek en vervolgens de ’puzzel’ oplossen en daarmee het dier helpen.
Om ziekte en gezondheid in een ander en breder perspectief te kunnen zien, ben ik enkele jaren terug een aanvullende opleiding gaan doen: veterinaire homeopathie. Aan het Veterinair Homeopathie College te Lochem. Daarin bevind ik me momenteel in de afrondende fase. Met name het holistische aspect van de homeopathie boeit me enorm. De interactie tussen eigenaar en dier, voeding en omgeving, de genen die geërfd zijn, zijn allen van grote invloed op gezondheid en ziekte. De uitdaging ligt erin, om die factoren in balans te houden of weer in balans te brengen.

Ik ben blij dat ik het team van Hans de Jong mag versterken. De goede, collegiale sfeer en de gedrevenheid om een hoge kwaliteit zorg te leveren vind ik erg prettig. Daarbij hebben we allemaal een groot hart voor dieren, wat natuurlijk essentieel is voor het werken in een omgeving als deze! Ik hoop u dan ook eens te mogen ontmoeten, samen met uw huisdier.


Assistenten:

Astrid

Aan een klein grachtje in Alkmaar woont Astrid met haar zoon, haar dochter en een flink aantal huisdieren. Drie honden en drie katten in het door sommige mensen als klein, door anderen weer als supergezellig genoemd huisje, zorgen voor de nodige activiteit.  Naast het werken  bij ons in de praktijk heeft ze genoeg dingen te doen om een beetje dag vol te maken. Het zorgen is haar op het lijf geschreven. Liefst zou ze de hele dag met een hondekop op het ene been en een kattekop op het andere been,  in de opname zitten om zo  de net geopereerde beesten of zieke dieren te troosten en te bemoedigen.  In een drukke praktijk komt daar natuurlijk niet zoveel van maar met haar weten we  wel dat de aan ons toevertrouwde dieren met de hoogst mogelijk zorg en liefde  worden omgeven.

Wendy

Sinds 1990 werkzaam in de praktijk. Deel ik lief en leed met het team waar de samenwerking buitengewoon is. Samen gaan we met passie voor de zorg van dier en eigenaar. Dat is het wat mijn werk zo bijzonder maakt.
Buiten mijn werk hou ik mij bezig met mijn gezin, mijn man Harry en onze zonen Job en Hidde. Ook help ik mee met het bloemenexportbedrijf van Harry.
Voor wandelingen met onze hond “Elwood” en voor sporten maak ik tijd, heerlijk door de bossen en duinen op de mountainbike of langs de weg op de racefiets. Ook van vakanties met de camper kan ik erg genieten.
“Genieten van gezin, zon en natuur is waardevol”

Renée

Renée heeft een mooi plekje in ons prachtige Heiloo gevonden waar ze met haar grote liefde, haar zoontjes Djay & Sam, lekker kan huizen. Naast de activiteiten in de praktijk heeft ze nog een paar hobby’s. Ze fotografeert dat het een lieve lust is en daarnaast is ze erg actief op facebook. Ook mag ze graag achter de knutseltafel plaatsnemen om de ene mooie creatie na de andere te maken. Ze is daarnaast graag met een computer in de weer. Vooral het bewerken van foto’s is haar lust en haar leven. Ook thuis heeft zij een ware veestapel waar ze dagelijks veel tijd in steekt. Vizsla Marie is geregeld mee naar de praktijk, waar zij trouw haar baasje volgt.
Ook heeft ze nog 2 katten (Sphynx Saartje en EKH Mochi), 2 konijnen en 4 naaktratten.
Werkzaam bij ons sinds augustus 2005

Anouk

Sinds de zomer van 2008 is Anouk ons team komen versterken. Direct na haar stageperiode, die ze voor de opleiding Paraveterinair bij ons in de praktijk heeft gedaan, kon ze blijven. Het beviel erg goed met haar. Nu we op volle sterkte draaien is de praktijk, met zo een waardevolle kracht, kwalitatief weer een stapje vooruit gegaan. Bij de Kynologen Club West Friesland, kortweg de KCWF, is ze actief als instructeur. En op haar duidelijke commando’s doen alle honden precies wat ze zegt… hoopt ze. Opvallend is dat ook de baasjes gedwee haar richtlijnen. Natuurlijk luisteren de baasjes, ze is tenslotte een gediplomeerd  trainster die precies weet waar ze mee bezig is. Hond en gedrag hebben voor haar geen geheimen.  Thuis in Limmen heeft ze het heel gezellig, samen met een lieve vriend en haar trouwe viervoeter. Een viervoeter die overigens niet van haar zijde wijkt.

Marit

Nog geen maand na het behalen van mijn diploma paraveterinair kon ik aan de slag bij J. de Jong Dierenartsen. Ontzettend leuk maar wel erg wennen, van student naar een volle werkweek. Gelukkig ben ik hier prima op mijn plaats en heb ik het erg naar mijn zin. In Haarlem, waar ik geboren en getogen ben is het naast mijn werk ook een drukke bedoening. Vier keer per week ben ik op het sportveld te vinden waar ik mijn hobby en grote passie uitoefen: korfbal! Naast zelf trainen en wedstrijden spelen houd ik me sinds dit seizoen ook bezig met het trainen en coachen van een jeugdteam. Naast dit alles probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor vrienden en familie. Met lekker relaxen, winkelen, uiteten gaan, terrasjes pakken en een avondje stappen maak je mij erg blij. Kortom, voor mij te weinig uur in een dag en te weinig dagen in een week!

Praktijk Akersloot
Koningsweg 1
1921 AS Akersloot
T: 0251-315519
Praktijk Heiloo
Commandeurslaan 1
1851 XP Heiloo
T: 072-5331606