De schoolvakanties staan weer voor de deur en voor heel veel mensen breekt nu ook het moment aan om eens lekker met het hele gezin op vakantie te gaan. Tegenwoordig gaan ook steeds meer huisdieren mee op vakantie.

Vaak staan mensen er niet bij stil dat er ook voor de huisdieren invoereisen zijn vastgesteld. Daar willen wij u graag op attenderen, zodat u niet voor onverwachte verassingen staat of uw huisdier op het laatste moment thuis moet laten en dus een passende oppas te moeten gaan zoeken.


Voor het meenemen van huisdieren op vakantie buiten Nederland zijn er regels. Binnen de Europese Unie zijn de regels voor het niet commerciële vervoer van gezelschapsdieren vanaf 3 juli 2004 gelijkgetrokken. Deze regels zijn van toepassing op honden, katten en fretten en houden het volgende in:
  • de dieren moeten een Europees Dierenpaspoort hebben (hierboven te zien)
  • de dieren moeten in het bezit zijn van een chip
  • de dieren moeten 1 maand voor vertrek gevaccineerd zijn tegen Rabiës (Hondsdolheid), deze vaccinatie is 3 jaar geldig.

Voor sommige landen zijn ook nog aanvullende eisen gesteld. Voor specifieke informatie kan men het best contact opnemen met de ambassade (www.ambassade.startpagina.nl) van het land van bestemming.

Alle landen buiten de Europese Unie hebben eigen eisen gesteld aan de invoer van gezelschapsdieren. Als dieren buiten de EU reizen moet er vooraf soms ook een bloedtest op rabiësantilichamen gedaan worden om terug te kunnen keren naar Nederland.

Invoereisen per land - Binnen Europa
Invoereisen per land - Buiten Europa

Hele fijne vakantie!

Praktijk Akersloot
Koningsweg 1
1921 AS Akersloot
T: 0251-315519
Praktijk Heiloo
Commandeurslaan 1
1851 XP Heiloo
T: 072-5331606