Huisdier chippen tijdens Chipmaand

Al sinds enkele jaren is juni Chipmaand. Deze maand staat helemaal in het teken van het laten chippen en registreren van je huisdier. Jaarlijks raken duizenden dieren vermist. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden.

Daarnaast is het sinds 1 april 2013 verplicht dat alle honden die er bijkomen in Nederland gechipt én geregistreerd worden. Dat geldt zowel voor pups geboren vanaf die datum, als ook voor honden die uit het buitenland naar Nederland geïmporteerd worden.

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), dat de Chipmaand organiseert, wijst er op dat het belangrijk is dat huisdiereigenaren er voor zorgen dat de gegevens in de databank up-to-date blijven. Zonder een juiste registratie bij een databank zijn de contactgegevens van de eigenaar niet bekend en is de kans op hereniging alsnog veel kleiner. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies.


Wij ondersteunen de campagne “Chip je dier” en bieden tijdens de maand juni 2020, 25% korting op ons normale chiptarief. Ook verzorgen we dan voor u de registratie bij de databank. Neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op.
Neem ook eens een kijkje op de website www.chipjedier.nl. Op deze website kunt u alles lezen over chippen en registreren en hier staat ook een link waarmee u kunt controleren of uw huisdier (met de juiste gegevens) bij een databank geregistreerd staat.
Praktijk Akersloot
Koningsweg 1
1921 AS Akersloot
T: 0251-315519
Praktijk Heiloo
Commandeurslaan 1
1851 XP Heiloo
T: 072-5331606