Medewerkers 
Onze dierenartsen en assistenten 

Dierenartsen:

Dierenarts Hans de Jong

Als klein jongetje van 7 jaar wist hij het al, hij wilde dierenarts worden. Gelukkig kon die droom ook werkelijkheid worden en in 1985 studeerde Hans de Jong af aan de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht. Na enige jaren in verschillende delen van het land te hebben waargenomen voor dierenartsen, die ziek of op vakantie waren, deed zich de gelegenheid voor om in Heiloo aan de bak te gaan. DAP Heiloo, een wervelend bedrijf waar de hele dag door van alles en nog wat gebeurt. Operaties, gebitsbehandelingen, spreekuren, problemen van inwendige aard en ga zo maar door. Ook de administratie en het management vragen de nodige uurtjes inspanning, maar uiteindelijk blijft er het tevreden gevoel aan het eind van de dag: "de klus weer geklaard". Thuis in Akersloot waar zijn 5 kinderen zijn opgegroeid is het een drukte van belang maar uiteraard is er met een groot gezin ook heel veel gezelligheid te beleven.

Dierenarts Manon de Wit

Van jongs af aan wist ik het al, ik wilde dierenarts worden! In een snel tempo vloog ik door mijn opleidingen heen waardoor ik op mijn 24ste al was afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Wat ben ik blij dat Hans de Jong mij in augustus 2014 (na een tijdelijke waarneming) een vast contract aanbood. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, goede diergeneeskunde, gemotiveerde en vriendelijke diereigenaren en mijn collega's zijn net een kleine familie. Ik woon zelf in Haarlem met mijn vriend en 2 katten: Kiko (na vrijwilligersproject in Portugal mijn hart verloren en meegenomen) en Main Coone Milo. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op mijn motor, tourtjes maken door het land, maar ook circuit rijden is een nieuwe passie. Daarnaast doe ik aan fitness en hardlopen en maak ik graag mooie reizen om de wereld te ontdekken (sinds kort ook met de motor!). Mijn interesse binnen de diergeneeskunde ligt vooral bij de tandheelkunde, maar ik sta ook graag in de operatiekamer. Internistische spreekuurpatiënten opwerken en goede diergeneeskundige zorg bieden voor konijnen en knaagdieren vind ik ook erg leuk en belangrijk. Geen dier is hetzelfde, dat maak ons beroep ook zo leuk en uitdagend!

Dierenarts Olivier Boon

Ook ik vond als kind dieren al helemaal geweldig! Honden en katten, maar ook minder aaibare dieren buiten in de natuur. Opgegroeid ben ik met katten en een hond (fox terriër) en met hen heb ik dan ook extra affiniteit. Doch ook konijnen en knaagdieren vind ik wonderlijke, leuke dieren om mee om te gaan. Toen ik ingeloot werd voor diergeneeskunde, sprong ik dan ook een gat in de lucht! Ik mocht gaan doen wat ik het liefste wil: werken met dieren en mensen. Binnen de diergeneeskunde vind ik de interne geneeskunde het leukst. Om ziekte en gezondheid in een ander en breder perspectief te kunnen zien, ben ik enkele jaren terug een aanvullende opleiding gaan doen: veterinaire homeopathie. Daarin bevind ik me momenteel in de afrondende fase. Met name het holistische aspect van de homeopathie boeit me enorm.

Ik vind het fijn om bij De Jong Dierenartsen te werken. De goede, collegiale sfeer en de gedrevenheid om een hoge kwaliteit zorg te leveren vind ik erg prettig. Daarbij hebben we allemaal een groot hart voor dieren, wat natuurlijk essentieel is voor het werken in een omgeving als deze! Ik hoop u dan ook eens te mogen ontmoeten, samen met uw huisdier.


Assistenten:

Astrid

Aan een klein grachtje in Alkmaar woon ik met mijn honden Tekken-Jin en Nino. Sinds kort is daar ook cavia Bobbie bijgekomen. In mijn vrije tijd ben ik vaak op pad voor het wielrennen en doe ik vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis. Ik ben dol op sporten en dan met name wielrennen en kickboksen! Op de praktijk liggen mijn interesses bij de opname en operaties. In een drukke praktijk komt er natuurlijk niet zoveel van… maar het allerliefst bekommer ik me de hele dag om de beestjes of zieke dieren, en probeer ik er voor te zorgen dat ze behandeld worden met de hoogst mogelijke zorg en liefde.

Wendy

Sinds 1990 werkzaam in de praktijk. Deel ik lief en leed met het team waar de samenwerking buitengewoon is. Samen gaan we met passie voor de zorg van dier en eigenaar. Dat is het wat mijn werk zo bijzonder maakt. Buiten mijn werk hou ik mij bezig met mijn gezin, mijn man Harry en onze zonen Job en Hidde. Ook help ik mee met het bloemenexportbedrijf van Harry.
Voor wandelingen met onze hond “Elwood” en voor sporten maak ik tijd, heerlijk door de bossen en duinen op de mountainbike of langs de weg op de racefiets. Ook van vakanties met de camper kan ik erg genieten.
“Genieten van gezin, zon en natuur is waardevol”

Anouk

Van kinds af aan kom ik al hier op de praktijk met mijn eigen dieren. Toen ik eenmaal in opleiding was voor paraveterinair dierenartsassistente mocht ik hier mijn stage komen doen. Nadat ik mijn opleiding had afgerond ben ik hier komen werken, dit was in de zomer van 2008. Op de praktijk kun je mij overal tegenkomen. Op donderdagavond heb ik de spreekkamer voor mij alleen zodat ik de puppy's en hun eigenaar kan begeleiden en de praktijk als een leuk uitje wordt gezien! Tijdens mijn opleiding ben ik ook les gaan geven bij de Kynologen Club West Friesland (KCWF). Als kynologisch instructeur de baasjes leren hoe ze met hun hond om kunnen gaan en de gehoorzaamheid aanleren en verbeteren, dat was leuk! In deze tijd is mijn interesse in het gedrag van honden nog meer aangewakkerd en wilde ik hier meer van weten! Daarvoor ben ik de opleiding kynologisch gedragstherapeut gaan volgen bij Dogvision. Naast mijn werk op de praktijk, heb ik mijn eigen bedrijf. Hierbij help ik mensen die het gedrag van hun hond willen veranderen. Hierbij kun je denken aan angst, agressie , overmatig blaffen, niet alleen thuis kunnen zijn etc.  Ook kan ik hulp bieden in één of meerdere privélessen aan huis wanneer er een pup in huis komt. Verder woon ik samen met mijn partner en 2 kinderen in Heiloo.

Marit

Sinds de zomer van 2014 werk ik hier met heel veel plezier. Dat kan ook niet anders met zo'n leuke, afwisselde baan! Nog geen maand na het behalen van mijn diploma paraveterinair kon ik aan de slag bij J. de Jong Dierenartsen. Wat begon als zwangerschapswaarneming, werd uiteindelijk een vast contract. Binnen de praktijk vind ik het erg leuk om te werken in de opname en de operatiekamer. Zorg dragen voor de dieren voorafgaand aan de operatie, assisteren tijdens de operatie en de nazorg bieden in de recovery. In Haarlem, waar ik geboren en getogen ben woon ik samen met mijn vriend en onze labrador Luuk. Een lieve, ondeugende clown die ons leven sinds zijn komst alleen maar heeft verrijkt! Drie keer per week ben ik op het sportveld te vinden waar ik mijn hobby en grote passie uitoefen: korfbal! In mijn overige vrije tijd maak je mij erg blij met lekker relaxen, de bioscoop, uiteten gaan of een avond op stap met vriendinnen.

Elske

Sinds 2018 ben ik werkzaam op deze praktijk. Eerst als invalkracht, en dat beviel erg goed.
Ik heb pas op latere leeftijd voor dit vak gekozen. Hiervoor maakte ik voor de thuiszorg schoon bij mensen. Omdat mijn toenmalige werkgever failliet ging werd het tijd om wat anders te gaan zoeken en zo ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen. Sinds 2020 ook als vaste medewerker.
In mijn vrije tijd ga ik graag lange wandelingen maken met Nielson (mijn hond, niet de zanger ). Tijdens deze wandelingen ga ik ook graag geocachen, waarbij je m.b.v. een GPS (of app) op zoek gaat naar 'schatten' die door anderen verstopt zijn.

Praktijk Akersloot
Koningsweg 1
1921 AS Akersloot
T: 0251-315519
Praktijk Heiloo
Commandeurslaan 1
1851 XP Heiloo
T: 072-5331606